Föreläsning 

 ”Det var ju som ett kåseri, fast live”, sa någon i publiken när jag en dag tillfälligt lämnade det skrivna ordet för det talade. 

Berättande och kåserande föredrag

Tecknad figur med kamera framför ansiktet

Behöver du innehåll till föreningsträffen, studieförbundets kickoff eller mötet i församlingshemmet?

Finns dina sammanhang i närheten av Falkenberg kanske vi ses. Ring eller mejla så ser vi om vi kan sy ihop något. Jag har just nu tre förslag, som jag kan anpassa efter målgrupp och omständigheter.

 

Lättsamt och begripligt om:  

Rösträttsrörelsen. En av de stora profilerna rörelsen för demokrati i början av 1900-talet var Frigga Carlberg. En inspirerande person som argumenterade med integritet och humor för det vi tycker är självklart idag. Jag berättar om henne, hennes tid och rörelsen hon var en del av.  40–50 minuter. Bilderna kräver projektor.

Kaffe. Drycken, vanan, pausen, kicken och det sociala smörjmedlet. Det rinner mycket kaffe genom det svenska samhället varje dag. Fika är kultur. Jag utgår från ett manus på 50 minuter men kan så klart anpassa efter önskemål. Passar ovanligt bra på möten där publiken dricker kaffe…
Jag har med mig rekvisita och föremål som komplement till bilderna. Om gruppen är liten klarar vi oss utan projektor. 

Böcker. Vissa berättelser lämnar oss inte ifred. Tack och lov. En timme med dina gäster/deltagare om de där vi kallar klassiker. Om nytolkningar och nyöversättningar. Om läsning och omläsning. Det här ämnet tar jag personligt och er lista ser annorlunda ut. Vi kan alla lämna lokalen med tips och titlar att utforska. Lämpligt program för bokcirkel, bibliotek, kulturförening och liknande där det finns en viss läsvana.