Om mig

En snabb historik. Du är ju här för din egen berättelse, inte min. Men kanske vill du veta något om vem du har att göra med.

Eva Bergengren – korta versionen

Växer upp läsande böcker, flyttar till Lund, litteraturvetenskap, svenska, jobb i hemtjänst, läser böcker, journalistlinjen på Skurups folkhögskola, flyttar till Blekinge, BLT, Sydöstran, flyttar till Skåne, läser böcker, Trellborgs Allehanda, läser böcker, Arbetet, flyttar ihop och till Jönköping, Smålands folkblad, blir förälder, flyttar till Halland, läser böcker, Region Halland, blir förälder igen, köper villa, Hallands Nyhetersymaskin, hobbykostymörläser böcker, krönikör, lapptäcken, cirkelledare, egen firmafrilanskommunikatör, syr kläder, litterär konsult, lektör, egenutgivare, Kyrkbyrån, bokredaktör, onlinekurs hos Moderskeppetsystemkamera, filmklipp och så vidare… 

Jag får ibland höra att jag är kreativ och det är sant – jag är ju människa precis som du. Vi kan inte hjälpa det. Vi har det i släkten, allihop.

Mitt område är kommunikation, berättelser och att använda språket. Du är bra på det du gör. Tillsammans är vi en superkraft.

Porträtt av Eva Bergengren.

Bokstäver, ord och pixlar

Alfabetet är mitt huvudinstrument. Jag är skribent, en som skriver och hanterar texter. I första hand. Men… 

…jag kan inte låta bli att fota, filma och hålla låda. Som kommunikatör gör jag allt möjligt och kameran har blivit en allt stabilare kompis i vardagen ju mer jag lärt mig.

Att kommunicera innebär att dela erfarenhet, kunskap, budskap, insikt och åsikt med andra människor. Det gör du på olika sätt och i olika kanaler beroende på vad du vill säga, till vem och varför. 

Jag har  jobbat med text, information, layout, kommunikation i mer än 30 år. Jag har nytta av vartenda litet misstag jag har gjort i varje nytt projekt jag ger mig på.

Kommunikation, från latinets communicare göra gemensamt. Låt oss dela världen med varandra.