Kursen är klar!

Publicerad: aug 10, 2021

Det tar tid och tankekraft att göra en onlinekurs hos Moderskeppet. Det är minsann inte bara att rafsa ihop något av allt man kan och spela in lite film till det och sen ”klart!” Ack nej. Det ska stötas och blötas och funderas och fnulas och man har en coach/producent som säger ”här får du ändra ordningen/tilltalet/och korta/konkretisera/vässa lite till. Och som OCKSÅ är stöttande och uppmuntrande när man behöver det – och sen, när man är klar med manuset, då ska man stå i en garderob med tvättsvampar på väggarna i en vecka och spela in alltihop och det är det roligaste man har gjort.

Till slut finns det en onlinekurs som man fixat ihop själv med hjälp av proffsigaste teamet och man är så stolt och glad och undrar hur det hela gick till egentligen.

Min kurs handlar om Affinity Publisher, en mjukvara i samma genre som Indesign och QuarkExpress och andra layoutprogram. Roligt att jobba med och lite lättare att komma in i än jättarna från Adobe.

Den finns här.

Tänkt och skrivet

Här hamnar texter, tankar, tips, förslag, erbjudanden och sånt som händer under dagarna. I väntan på att ett system ska utkristalliseras har jag krattat ihop några kategorier.