Hallandsbygd årgång 64

Publicerad: nov 4, 2022
Hallandsbygd 2022–2023, årgång 64. Utgivare är hembygdsföreningarna i Varberg och Ätradalen.

256 sidor, papper: 115 gram Maxi Satin, 34 artiklar fördelade på 53000 ord och 180 bilder. Det är förvisso sant, men en dålig beskrivning av en bok. Innehållet i årets Hallandsbygd är lika myllrande som vanligt.

Minnen och händelser. Berättelser och rapporter. Självupplevt och framforslat. Det handlar om såväl forntid som nysstidshistoria. Temat är som vanligt livet i Halland.

Kvinnorörelsen som kämpade för rösträtt. Hallands största skeppssättning. Skrea motell. Att växa upp i ett torp i Tvååker. Att vara pappa under beredskapsåren och fira jul i uniform, långt från familjen. Att vara flicka och längta efter en egen häst. Och mycket, mycket annat.

Årets Hallandsbygd är nu utsläppt. Hembygdsföreningarna i Varberg och Ätradalen har fått sina lådor och ser till att den når projektets viktigaste spelare: läsarna.

Hallandsbygd finns också att köpa i bokhandeln i Varberg och Falkenberg och på Hallands kulturhistoriska museum, Fästningen i Varberg.

Det är andra året som jag är redaktör, formgivare och projektledare för Hallandsbygd. Ett av de mest lärorika och bildande uppdrag jag haft.

Vill du vara med och berätta? Du hinner! Manusstopp till årgång 65 är 31 maj 2023.

Boken Hallandsbygd 2022–2023. Omslagsbilden är en namnlista med kvinnonamn från Köinge 1913 och den gula fanan med texten ”Rösträtt för kvinnor” som var rösträttsrörelsens emblem.
Köp genom hembygdsföreningarna i Varberg och Åtradalen eller i bokhandeln i Varberg och Falkenberg.

Tänkt och skrivet

Här hamnar texter, tankar, tips, förslag, erbjudanden och sånt som händer under dagarna. I väntan på att ett system ska utkristalliseras har jag krattat ihop några kategorier.