Bokmässedags/

Publicerad: sep 21, 2022

Det brukar kännas som att slungas ut i universum utan rymddräkt. Allt bara kommer mot en, man fattar inte riktigt var man befinner sig och man ser stjärnor.

Det blev av naturliga skäl en paus mellan Bokmässan och mig under pandemin. Jag försökte titta på webbsändningar och streamade seminarier men det var mer som Babel fast sämre. Inför det alternativet väljer jag Babel.

Det värsta med mässan är trängseln, ljudet, mängden – men det är också det bästa. Alla människor som också är där. Det var det jag förstod under uppehållet som pandemin skapade. Det är bara här jag kan träffa folk som jag annars bara ser i tidningen eller har kontakt med via mejl, chatt och Zoom. Och även om vi bara säger ”Hej vad kul”, är det möten på riktigt.

I år är jag med ett hörn i två olika montrar. På torsdagen och lördagen är jag med Litterära konsulter i monter F1:54. LK är ett nätverk av konkullegor som alla på något sätt jobbar med språk, berättelser, böcker, manus och författare. Vi är lektörer, redaktörer, översättare, formgivare, projektledare, språkgranskare, korrekturläsare med mera. Vi är alla oss själva och driver våra egna firmor och verksamheter men vi delar varumärket Litterära konsulter och hjälps åt i en förening. Till exempel för att kunna vara med på Bokmässan, skapa kurser och aktiviteter under gemensamt paraply.

Kom och prata manusjobb, språkligheter, berättarteknik och allt annat som har att göra med språkskapandets klurigheter och glädje!

På söndagen hjälper jag till i montern F02:55 där Författarens verktyg är värd. Sajten är en av Moderskeppets nyaste satsningar, en medlemstjänst för den som skriver. Här finns kurser för författare och andra som skriver. Om både digitala och mentala verktyg och tekniker som är bra att ha med sig i skapandet. Några av kurserna på den här plattformen är mina och jag har fler är på gång. Har du funderingar på vad du behöver lära sig för att få iväg din berättelse och tips på kurser som du skulle vilja se framöver? Kom och prata kunskap och teknik, tips och tricks för att få ner berättelsen i en text och vidare ut i världen!

Och har du inget specifikt ärende eller manus på gång just nu: Kom och säg hej i alla fall. Det bästa med Bokmässan är möten.

Tänkt och skrivet

Här hamnar texter, tankar, tips, förslag, erbjudanden och sånt som händer under dagarna. I väntan på att ett system ska utkristalliseras har jag krattat ihop några kategorier.