Bokmässan 2022

Publicerad: sep 30, 2022
Fyra dagar på en minut. Det här är den korta versionen av Evas bokmässeupplevelse 2022.

Boken var värd en mässa, tyckte mer än 80 000 personer på plats och 7300 som följde programmen via Bokmässan play. Jag var där från morgon till kväll under fyra dagar och ändå känns det som om jag missade Bokmässan. Vilket jag faktiskt också gjorde. Eventet är så gigantiskt stort att det är omöjligt för en person att vara med om det.

Jag var med om en massa irl-möten med människor jag inte sett på flera år. Jag träffade nya kontakter, konkullegor och kunder. Jag lyssnade på bokprat, medieprat, scenprat och säljprat. Jag pratade en hel del själv. Jag stod i två montrar med olika erbjudanden och delvis olika målgrupper. Jag missade såna jag känner för att vi inte lyckades vara i samma lokal samtidigt och jag hälsade på folk jag inte känner – för att jag sett dem på tv och hjärnan därför trodde att det var en bekant och signalerar till ansiktet att le och säga ”heeej!”

Jag fick skoskav och huvudvärk. Jag glömde äta och jag fick trehundrasjutton nya idéer.

Det var skitjobbigt och underbart. Precis som vanligt.

Tänkt och skrivet

Här hamnar texter, tankar, tips, förslag, erbjudanden och sånt som händer under dagarna. I väntan på att ett system ska utkristalliseras har jag krattat ihop några kategorier.